Trade with a heart

sanabura - fair trade - geschenkartikelen & decoratie

Fair trade importeur en groothandel in juwelen, geschenkartikelen en woondecoratie

Sanabura importeert en verdeelt met de hand gemaakte juwelen, geschenk- en decoratieartikelen. Onze collecties zijn een mix van verschillende culturen die de nieuwste trends volgen en in elk interieur passen.

Bij Sanabura staat respect voorop

Respect voor klanten, leveranciers, de maatschappij, het milieu en vooral voor de vele medewerkers die elke dag opnieuw, en elk volgens zijn/haar capaciteiten deze mooie en unieke artikelen met de hand vervaardigen.


Sanabura - 1 - Kenia
Sanabura - 2 - India
Sanabura - 3 - Kenia
Sanabura - 4 - India
Sanabura - 5 - Kenia
Sanabura - 6 - India

Het begin

Begin 2012 werd Sanabura opgericht als gevolg van een zeer indrukwekkende reis doorheen Kenia. In de groene heuvels van de provincie Kisii, zuidwest Kenia, stopte onze truck, alias touringcar, ongepland bij Kisac Fair Trade. Getroffen door de kleurrijke produkten, lachende en hardwerkende mensen, spelende kinderen en de ongedwongen sfeer, bekroop mij het gevoel “voor deze mensen, met deze produkten wil ik iets doen”. Dit gevoel bleef hangen, de ganse verdere reis. Opnieuw in BelgiĆ« informeerde ik naar tal van praktische zaken. Sanabura was geboren!

Ons assortiment

Het assortiment bestaat uit handgemaakte juwelen, decoratie- en geschenkartikelen : doosjes, beeldwerken, theelichten, kandelaars, schalen en tafeldecoratie.

De artikelen worden gemaakt uit zeepsteen (Kenia), palewa en gorarasteen (India), sheesham- en mangohout (India), glas en metaal (India), keramiek (Peru) en zeepjes (Thailand).

In het swahili, betekent Sanabura “iets moois, iets kleins”.